Menu

Ajankohtaista

100 lintua -näyttely ja rakkauspuisto vetivät väkeä Vuohijärvelle

26.08.2016

Kesällä näyttelyihin tutustui 11 000 kävijää

Tulevana sunnuntaina sulkeutuva Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo vakiinnutti paikkansa kulttuurikesässä. Toissa kesänä avautunut uusi kulttuurimatkailukohde Kouvolan Vuohijärvellä veti ennätysmäärän kävijöitä kesällä 2016. Vuohijärven entiseen kirkkoon perustettu kohde esitteli kesän ajan yleisölle 100 lintua näyttelyn. Näyttelyssä nähtiin taidemaalareiden Ferdinand von Wright ja Matti Karppanen sekä graafikko Erik Bruun lintuaiheisia teoksia. Uutuutena kesällä avautui kirkon sisäpihalle Rakkauspuisto, Peukaloisen puutarha. Puutarhassa yhdistyivät kuvanveisto, roomalaiset kivetykset ja kukkaistutukset. Keväällä myös uutuutena julkaistu kuvanveistäjä Heikki Häiväojan toteuttama Koivu ja tähti –veistos toimii virallisena rakkauslukkojen ripustuspaikkana. Veistos on saanut jo yli 150 kaunista lukkoa koristamaan oksiansa.

Kun näyttelyt sulkeutuvat elokuun lopussa, tulee luonto- ja kulttuuritalossa vierailleeksi kesän aikana 11 000 kävijää. ”Olemme kiitollisia ja iloisia suuresta yleisömäärästä ja siitä, että näyttely ja rakkauspuisto sai erityisen paljon positiivista palautetta”, toteaa toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala.

Suurta kiinnostusta luontoaiheisen näyttelyn lisäksi keräsi myös samoissa tiloissa toimivan Kahvila Kaakkurin palvelut sekä infopiste, josta on saatavilla erilaista matkailu- ja retkeilyinformaatiota muun muassa läheiseen Repoveden kansallispuistoon liittyen.

Talvella konsertteja ja tapahtumia

Näyttelyn sulkeuduttua galleriamyymälä jatkaa toimintaansa vuoden ympäri vaihtuvine näyttelyineen. Talven aikana kulttuurisalissa järjestetään erilaisia konsertteja ja tapahtumia. Perinteeksi muodostunut isänpäiväkonsertti järjestetään sunnuntaina 13.11. Oopperalaulaja Gabriel Suovanen toimii orkisterin solistina Rakastan elämää – George ots – isänpäiväkonsertissa. Konsertti on tulvillaan rakkaita lauluja, kauniita muistoja ja tunteita vuosikymmenien takaa. Sunnuntaina 18.12. mennään puolestaan Tiernapoikien johdolla jouluun kun laulusolistit Heikki Aalto, Emilia Vesalinen-Pellas, Anne Korpelainen ja Helena Berg esittävät joulun kauneimpia lauluja sekä tiernapoikakuvaelman pienotaiteilija Kirsi Saaren säestyksellä.

Lipputilaukset tapahtumiin Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolta: p. 050 3388 111 tai info@kulttuurivuohijarvi.fi

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttelyt sekä Kahvila Kaakkuri avoinna vielä sunnuntaihin 28.8. saakka joka päivä klo 12-18. Sekä ryhmille tilauksesta aina syyskuunloppuun asti.

 

Kuva: Jenni Höök

Design: Haaja