Menu

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hannu Hautala: Uljas valkoinen

kesäkuu 8 @ 11:00 - elokuu 11 @ 18:00

Luontovalokuvaaja Hannu Hautala (s. 1941) on Kuusamossa asuva luontovalokuvaaja, joka on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran suomalaisen luontovalokuvauksen uranuurtajana. Hannun tie Tuurin kyläkauppiaan pojasta kansainvälisesti tunnustetuksi luontovalokuvaajaksi on ollut näyttävä. Työmaana on säilynyt pohjoinen luonto, jonka keskeisenä tulkkina hänet tunnetaan maailmalla laajalti.

ULJAS VALKOINEN – KANSALLISLINTUMME

Uljas valkoinen – kansallislintumme on upea kokoelma kuvia sukupuuton partaalta kansallislinnuksi nousseesta laulujoutsenesta. Luontovalokuvaaja Hannu Hautala on tehnyt yhteistä matkaa laulujoutsenen kanssa jo yli kuudenkymmenen vuoden ajan. Hannun lapsuudessa joutsen oli harvinainen näky. Lajin runsastuminen ei ole haalistanut sen hohtoa vaan sinisellä taivaalla lentävät suuret valkeat linnut sykähdyttävät edelleen joka kerta.

Hannu Hautala on kuvannut laulujoutsenia koko uransa ajan. Kansallislinnuksemme vuonna 1981 valittu laulujoutsen pääseekin todella oikeuksiinsa Hautalan ikuistamissa valokuvissa.

”Olin kuvaamassa joutsenta heinäkuisen keskiyön mystisessä valossa, kun se kuuli vieraan lajitoverinsa äänen ja lähti kiivaasti puolustamaan reviiriään. Ehdin ottaa noin 20 kuvan sarjan jalustakiikussa olevaa kameraa heilauttaen”, paljastaa Hannu Hautala kuvansa syntyä.


Tiedot

Alkaa:
kesäkuu 8 @ 11:00
Loppuu:
elokuu 11 @ 18:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Galleria


Design: Haaja