Menu

Info

Info

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo on Repoveden kansallispuiston läheisyydessä Kouvolassa sijaitseva tapahtumatalo. Toimintaan lukeutuvat kesäaikaiset näyttelyt sekä erilaiset tapahtumat ja konsertit ympäri vuoden. Talossa toimii myös kahvila Kaakkuri, putiikki, galleria, Rakkauspuisto sekä matkailuinfopiste.

Vuonna 1966 valmistuneen, aikaisemmin kirkkona toimineen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Väinö Vuorinen.

Luonto- ja kulttuuritalon tilat ovat vuokrattavissa mm. juhla- ja kokouskäyttöön kesäkauden ulkopuolella, kysythän lisää!

AUKIOLOAJAT

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttelyt sekä kahvila Kaakkuri ovat ryhmille tilauksesta auki talvikauden 2019-2020.

Talvikaudella näyttely on avoinna 18.10.2019-27.4.2020 perjantaisin klo 13-15 (ei 6.12., 20.-27.12.). Ryhmille tilauksesta myös muina aikoina.

Kesänäyttely on avoinna 20.6.-9.8.2020 joka päivä klo 11-18,
ryhmille tilauksesta 2.5.2020 alkaen.

Muina aikoina galleria ja toimisto on avoinna ma-pe klo 10-15.
Poikkeukset aukioloajoissa nähtävissä Facebook-sivullamme sekä internetsivuillamme.

HINNASTO

Aikuinen 7 €
Ryhmälippu (min. 25 hlö) 6 €
Opiskelijat/ varusmiehet 5 €
Lapsi, alle 16 v 4 €
Lapsi, alle 4 v veloituksetta

Pääsylipulla sisäänpääsy näyttelyyn ja Rakkauspuistoon.

YHTEYSTIEDOT

Näkkimistöntie 1
47900 Vuohijärvi (Kouvola)
p. 050 3388 111
info@kulttuurivuohijarvi.fi
kulttuurivuohijarvi.fi

FB: luontojakulttuuritalo
#kulttuurivuohijarvi

SAAVUTETTAVUUS

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon tilat ovat liikkumisesteettömiä. Invapysäköinti sijaitsee luonto- ja kulttuuritalon pihassa. Kulttuurisalin tilat on sijoitettu yhteen tasoon. Pyörätuolia käyttävät voivat kiertää rakennuksen edessä olevan pääportaikon vasemmalla puolella sijaitsevan asfalttitien kautta. Henkilökunnalta voi pyytää apua ja neuvoa esimerkiksi ovien kanssa.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolle.

Kouvola/Helsinki suunnasta: Kouvolasta lähtevältä kantatie 15:ltä käännytään ABC Valkealan kohdalla vasemmalle Mäntyharjuun johtavalle tielle (no 368). Risteyksessä kyltti Vuohijärvi. Tietä seurataan 22 km Vuohijärven kylälle. Kulttuuritalo sijaitsee Mäntyharjulle kääntyvän tien risteyksessä.

Mäntyharjun suunnasta: Ajetaan tietä nro 368 Voikoskelle. Voikosken tehtaan jälkeen käännytään oikealle (kyltti Vuohijärvi). Ajetaan tien päähän (n. 20 km). Kulttuuritalo sijaitsee tien päässä oikealla puolella.

Mikkelin suunnasta: Kantatie 15:ltä käännytään tielle nro 369 (oikealle ABC Tuohikotin jälkeen). Ajetaan tietä n. 15 km. Käännytään tielle nro 368 oikealle Vuohijärven suuntaan. Seurataan tietä 3,5 km Vuohijärven kylälle. Kulttuuritalo sijaitsee Mäntyharjulle kääntyvän tien risteyksessä.

PARKKIPAIKAT

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon pysäköintipaikat sijaitsevat taloa vastapäätä tien toisella puolella. Pysäköinti on maksutonta.

Inva-pysäköinti sijaitsee Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon pihalla (ajettava mäkeä ylös Näkkimistöntien puolelta).

LINJA-AUTOYHTEYS

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon kulkee Kouvolan paikallisliikenteen linja-autot. Pysäkki sijaitsee Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon edessä.

Voimassa olevat aikataulut voitte varmistaa Matkahuollon sivuilta (pääte-/lähtöpysäkki Vuohijärvi)

 

USEIN KYSYTTYÄ

TALON HISTORIA

Vuohijärven kirkko on valmistunut 1966. Työkeskuksena tunnetun rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Väinö Vuorinen. Rakennus on kulttuurihistoriallisesti ja alueellisesti merkittävä kokonaisuus. Rakennukseen kuuluu kirkkosalin ja seurakuntasalin (nyk. kulttuurisali ja kahvila Kaakkuri) lisäksi toimistosiipi. Rakennus on aikaisemmin ollut Kouvolan seurakuntayhtymän omistuksessa.

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti marraskuussa 2013 seurakuntayhtymän luovuttavista kiinteistöistä. Yksi luovuttavista kohteista oli Vuohijärven kirkko. Vuohijärven kirkko on ollut lähes käyttämättömänä ja seurakuntayhtymän myyntipäätöksen myötä syntyi halu pelastaa kirkkorakennus purku-uhan alta ja saattaa se arvokkaaseen kulttuurikäyttöön.

Tuomas Hoikkala teki ostotarjouksen purku-uhan alla olevasta kirkosta. Hoikkalan tekemä ostotarjous hyväksyttiin yksimielisesti.

Ostotarjouksen tehnyt Tuomas Hoikkala luovutti kirkon kulttuurikäyttöön. Kirkossa toteutettiin mittavat korjausinvestoinnit talvella 2014-2015, joiden myötä mm. rakennuksen koko LVI-tekniikka uusittiin. Korjausten myötä kirkosta ryhtyi rakentumaan luonto- ja kulttuuritalo.

Rakennus toimii arvokkaassa kulttuurikäytössä käsittäen konsertti-, tapahtuma- ja näyttelytoimintaa. Lisäksi se toimii valtakunnallisesti merkittävän ja Suomen suurimman taidekeskuksen, Taidekeskus Salmelan, ympärivuotisena hallinnollisena pääpaikkana. Talviaikana Taidekeskus Salmelan (5-6 henkilöä) työpaikat on keskitetty Vuohijärvelle.

Teemaksi rakennukselle valikoitui luonto- ja kulttuuritalo. Toiminta tarjoaa korkeatasoisen ja monitaiteellisen ohjelman kautta kulttuuri- ja matkailupalveluja niin alueellisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. Repoveden kansallispuiston läheisyys innoitti kehittämään palveluita luontomatkailijoiden ja luonnosta kiinnostuneiden tarpeisiin. Maantieteellisen sijaintinsa puolesta kulttuuritalo täydentää osaltaan alueella jo ennestään olevia matkailupalveluita.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon suunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto ARKVIIRI/arkkitehti, SAFA Riitta Vesala sekä Studio Kaisa B/sisustusarkkitehti Kaisa Blomstedt.

ALUEEN MUUT KOHTEET

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon läheisyydessä sijaitsee useita upeita matkailukohteita

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela on yksi Suomen suurimmista kesäaikaisista kulttuuritapahtumista. Taidekeskus Salmelan monitaiteelliseen ohjelmaan kuuluvat mm. kuvataidenäyttelyt, konsertit, tapahtumat sekä 3-6 vuoden välein järjestettävä Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu ja Merikanto-laulukilpailu. Kauniin, historiallisen alueen näyttelyrakennuksia ja huvimajoja yhdistää viehättävä maisemapuisto, jossa palvelee kahvila-ravintola Kesäheinä. Rannassa sijaitsee myös veden päälle toteutettu veistospuisto, joka uudistuu joka kesä.
Lisätietoja www.taidekeskussalmela.fi

Verlan puuhiomo ja pahvitehdas

UNESCOn maailmanperintökohde Verla vie sinut entisajan tunnelmaan opastetulla museokierroksella 1800-luvun puuhiomossa ja pahvitehtaassa. Lisätietoja www.verla.fi

Repoveden kansallispuisto

Repovesi on upea, luonnonkaunis, neljän vuodenajan monipuolinen eräretkikohde,  joka sopii hyvin kokemattomasta untuvikosta retkeilyn vannoutuneimmallekin konkarille. Lisätietoja www.repovedenkansallispuisto.fi

Woikoski Feeling

Woikoski Feeling tarjoaa erilaisia elämyksiä ja palveluita, mm. Woikosken automuseo, Woikosken tehdasmuseo sekä ravintola- ja majoituspalvelut. Lisätietoja: www.woikoskifeeling.fi

Orilammen Maja

Orilammen Maja on keskellä kauneinta suomalaista luontoa. Puhtaat vesistöt ja Repoveden kansallispuiston jylhät maisemat tarjoavat vieraalle ainutlaatuisen kokemuksen. Leirintäalue ja muut palvelut on rakennettu sopivasti maisemaan istuen ja luontoa ajatellen. Lisätietoja: www.orilampi.com

Tutustu muihin kohteisiin VisitKouvolan sivuilla osoitteessa www.visitkouvola.fi

MAJOITUS

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon lähialueella on tarjolla useita mahtavia majoitusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin.

Woikoski Feeling

Woikoski Feeling -palveluihin kuuluu laadukas majoitus ja hyvät unet juhla-, kokous- ja yritysvieraillemme sekä yksittäisille majoittujille.

Majoitusvaihtoehtoja WHD Gårdin pihapiirissä tarjoaa Woikoski GuestHouse, jossa on 10 tasokasta 2 hengen huonetta.

Tyylikäs, metsästyshenkinen Jahtimaja tilan metsästysmaiden keskellä tarjoaa rauhallisen majoitusmahdollisuuden 4 hengelle. Jos haluat enemmän perinteistä, yksinkertaista savottatunnelmaa ja patikoit Repovedellä, hyvä majapaikka on Haimin eräkämppä retkeilyreittien läheisyydessä.

Kirjokiven kartanossa voit yöpyä jossain kolmesta, tilavasta ja romanttisesta 2 hengen Kartanon sviitistä, tai valita yösijaksesi jonkun tunnelmallisista Kartanon aitoista, joissa on yöpymismahdollisuudet jopa 19 hengelle 2-6 hengen huoneissa. Beach House -tyylisessä Kirjokiven rantasaunassa on myös nukkumapaikat 4 hengelle.

Lisätietoja: www.woikoskifeeling.fi

Orilammen Maja

Tarjoamme majoitusvaihtoehtoja hotellihuoneista mökkeihin ja leirintäalueen palveluihin matkailuvaunualueineen. Lisätietoja: www.orilampi.com

Kirjokiven Kartano

1890-luvun lopulla rakennettu Kirjokiven Kartano sijaitsee Kouvolassa, Pohjois-Valkealassa, kalaisan Tihvet-järven rannalla. Pihapiiristä avautuvat avarat näkymät järvelle. Lisätietoja: www.kirjokivenkartano.fi

Valkealan opisto

Valkealan Opisto on koulutus- ja majoituspalveluja tarjoava oppilaitos maaseudun sydämessä, kirkasve­tisen Saanjärven rannalla, 8 km päässä
Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalosta ja 30 km Kouvolasta. Majoitamme kerrallaan 100 henkilöä. Lisätietoja: http://valkealanopisto.fi/fi/majoitus

Design: Haaja