Menu

Info

Info

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo on Repoveden kansallispuiston läheisyydessä Kouvolassa sijaitseva tapahtumatalo. Toimintaan lukeutuvat kesäaikaiset näyttelyt sekä erilaiset tapahtumat ja konsertit ympäri vuoden. Talossa toimii myös kahvila Kaakkuri, putiikki, galleria, Rakkauspuisto sekä matkailuinfopiste.

Vuonna 1966 valmistuneen, aikaisemmin kirkkona toimineen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Väinö Vuorinen.

Luonto- ja kulttuuritalon tilat ovat vuokrattavissa mm. juhla- ja kokouskäyttöön kesäkauden ulkopuolella, kysythän lisää!

AUKIOLOAJAT

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttelyt sekä kahvila Kaakkuri ovat ryhmille tilauksesta auki 25.5.2021 alkaen.

Näyttely on avoinna 12.6.-15.8.2021 joka päivä klo 11-17. Avoinna myös lauantaina 29.5. ja 5.6. klo 11-17.

Talviaikana galleria ja toimisto on avoinna ma-pe klo 10-15.
Poikkeukset aukioloajoissa nähtävissä Facebook-sivullamme sekä internetsivuillamme.

HINNASTO

Aikuinen 8 €
Ryhmälippu (min. 20 hlö) 7 €
Opiskelijat/ varusmiehet 5 €
Lapsi, alle 16 v 4 €
Lapsi, alle 7 v veloituksetta

Pääsylipulla sisäänpääsy näyttelyyn ja Rakkauspuistoon.

YHTEYSTIEDOT

Näkkimistöntie 1
47900 Vuohijärvi (Kouvola)
p. 050 3388 111
info@kulttuurivuohijarvi.fi
kulttuurivuohijarvi.fi

FB: luontojakulttuuritalo
#kulttuurivuohijarvi

SAAVUTETTAVUUS

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon tilat ovat liikkumisesteettömiä. Invapysäköinti sijaitsee luonto- ja kulttuuritalon pihassa. Kulttuurisalin tilat on sijoitettu yhteen tasoon. Pyörätuolia käyttävät voivat kiertää rakennuksen edessä olevan pääportaikon vasemmalla puolella sijaitsevan asfalttitien kautta. Henkilökunnalta voi pyytää apua ja neuvoa esimerkiksi ovien kanssa.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolle.

Kouvola/Helsinki suunnasta: Kouvolasta lähtevältä kantatie 15:ltä käännytään ABC Valkealan kohdalla vasemmalle Mäntyharjuun johtavalle tielle (no 368). Risteyksessä kyltti Vuohijärvi. Tietä seurataan 22 km Vuohijärven kylälle. Kulttuuritalo sijaitsee Mäntyharjulle kääntyvän tien risteyksessä.

Mäntyharjun suunnasta: Ajetaan tietä nro 368 Voikoskelle. Voikosken tehtaan jälkeen käännytään oikealle (kyltti Vuohijärvi). Ajetaan tien päähän (n. 20 km). Kulttuuritalo sijaitsee tien päässä oikealla puolella.

Mikkelin suunnasta: Kantatie 15:ltä käännytään tielle nro 369 (oikealle ABC Tuohikotin jälkeen). Ajetaan tietä n. 15 km. Käännytään tielle nro 368 oikealle Vuohijärven suuntaan. Seurataan tietä 3,5 km Vuohijärven kylälle. Kulttuuritalo sijaitsee Mäntyharjulle kääntyvän tien risteyksessä.

PARKKIPAIKAT

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon pysäköintipaikat sijaitsevat taloa vastapäätä tien toisella puolella. Pysäköinti on maksutonta.

Inva-pysäköinti sijaitsee Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon pihalla (ajettava mäkeä ylös Näkkimistöntien puolelta).

LINJA-AUTOYHTEYS

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon kulkee Kouvolan paikallisliikenteen linja-autot. Pysäkki sijaitsee Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon edessä.

Voimassa olevat aikataulut voitte varmistaa Matkahuollon sivuilta (pääte-/lähtöpysäkki Vuohijärvi)

Kaakkurin yhteydessä toimii myös info-piste, josta saa lisätietoa alueen muista palveluista.

USEIN KYSYTTYÄ

TALON HISTORIA

Vuohijärven kirkko on valmistunut 1966. Työkeskuksena tunnetun rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Väinö Vuorinen. Rakennus on kulttuurihistoriallisesti ja alueellisesti merkittävä kokonaisuus. Rakennukseen kuuluu kirkkosalin ja seurakuntasalin (nyk. kulttuurisali ja kahvila Kaakkuri) lisäksi toimistosiipi. Rakennus on aikaisemmin ollut Kouvolan seurakuntayhtymän omistuksessa.

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti marraskuussa 2013 seurakuntayhtymän luovuttavista kiinteistöistä. Yksi luovuttavista kohteista oli Vuohijärven kirkko. Vuohijärven kirkko on ollut lähes käyttämättömänä ja seurakuntayhtymän myyntipäätöksen myötä syntyi halu pelastaa kirkkorakennus purku-uhan alta ja saattaa se arvokkaaseen kulttuurikäyttöön.

Tuomas Hoikkala teki ostotarjouksen purku-uhan alla olevasta kirkosta. Hoikkalan tekemä ostotarjous hyväksyttiin yksimielisesti.

Ostotarjouksen tehnyt Tuomas Hoikkala luovutti kirkon kulttuurikäyttöön. Kirkossa toteutettiin mittavat korjausinvestoinnit talvella 2014-2015, joiden myötä mm. rakennuksen koko LVI-tekniikka uusittiin. Korjausten myötä kirkosta ryhtyi rakentumaan luonto- ja kulttuuritalo.

Rakennus toimii arvokkaassa kulttuurikäytössä käsittäen konsertti-, tapahtuma- ja näyttelytoimintaa. Lisäksi se toimii valtakunnallisesti merkittävän ja Suomen suurimman taidekeskuksen, Taidekeskus Salmelan, ympärivuotisena hallinnollisena pääpaikkana. Talviaikana Taidekeskus Salmelan (5-6 henkilöä) työpaikat on keskitetty Vuohijärvelle.

Teemaksi rakennukselle valikoitui luonto- ja kulttuuritalo. Toiminta tarjoaa korkeatasoisen ja monitaiteellisen ohjelman kautta kulttuuri- ja matkailupalveluja niin alueellisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. Repoveden kansallispuiston läheisyys innoitti kehittämään palveluita luontomatkailijoiden ja luonnosta kiinnostuneiden tarpeisiin. Maantieteellisen sijaintinsa puolesta kulttuuritalo täydentää osaltaan alueella jo ennestään olevia matkailupalveluita.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon suunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto ARKVIIRI/arkkitehti, SAFA Riitta Vesala sekä Studio Kaisa B/sisustusarkkitehti Kaisa Blomstedt.

 

Design: Haaja