Menu

Repoveden luontokuvakilpailu

Repoveden luontokuvakilpailu

Ikuista Repoveden kansallispuiston luonnon kauneus ja monimuotoisuus

Kuva: Markku Sohlman

Valtakunnallisessa Repoveden luontokuvakilpailussa etsitään pysäyttäviä kuvia Repoveden kansallispuistosta. Kilpailussa on kaksi eri sarjaa; aikuiset sekä lapset ja nuoret. Kilpailuun voivat osallistua valokuvauksen ammattilaisten lisäksi myös valokuvausta harrastavat luontovalokuvaajat.

Kilpailun palkintojen arvo on yhteensä yli 7.500 €. Ilmoittautuminen kilpailuun on päättynyt.

Voittajakuvien toivotaan olevan pysäyttäviä ja yllättäviä. Niissä toivotaan näkyvän valokuvaajan taidon lisäksi myös luonnon tuntemus. Kilpailun tavoitteena on kuvata Repoveden kansallispuiston luontoa ja sen monimuotoisuutta. Aihetta ei ole tarkemmin rajattu vaan kuvaajalle jätetään mahdollisuus ikuistaa kuvauksen yhteydessä koettuja oivalluksia. Kuva voi esittää esimerkiksi maisemaa, kasveja, eläimiä, muotoja, ihmisiä luonnossa. Kuvien kuvausaikaa ei ole rajoitettu.

Kuvat julkistetaan ja asetetaan esille Repoveden kansallispuiston läheisyydessä sijaitsevan Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttelyyn kesäksi 2019. Tämän jälkeen näyttelykokonaisuus lähtee kiertämään Suomea eri näyttelypaikkoihin.

 

Kilpailun voittajakuvat valitsee tuomaristo:

luontovalokuvaaja Hannu Hautala
kuvajournalisti, valokuvaaja Juha Metso
dokumentaristi Juha ”Norppa” Taskinen
ammattivalokuvaaja Jaana Kotamäki
luontovalokuvaaja Markus Varesvuo
UPM Metsän sidosryhmäsuhdejohtaja Sami Oksa (yhteistyökumppanin edustaja)

Kilpailun järjestäjänä toimii Taidekeskus Salmela (Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo). Pääyhteistyökumppaneina ovat UPM sekä Kouvolan kaupunki. Menossa mukana myös Mäntyharjun kunta (Mäntyharju-Repovesi reitit).

 

Repoveden kansallispuisto

Kouvolassa sijaitseva Repoveden kansallispuisto nousi vuonna 2017 Suomen kuudenneksi suosituimmaksi kansallispuistoksi. Kävijämäärä oli n. 172 000 käyntiä vuodessa. Repoveden kansallispuisto on tullut tunnetuksi kymmenien järvien ja lampien muodostamasta metsämaisemasta. Mäet ja jylhät kalliot kuuluvat myös olennaisesti Repoveden luontoon. Riippusilta, ketunlossi, Olhavanvuori ja Mustalamminvuoren näkötorni ovat Repoveden kansallispuiston tunnettuja maamerkkejä. Alueeseen kuuluu myös UPM-Kymmene Oyj:n omistama yksityinen Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualue. Alueelta on myös yhteys Mäntyharjulle Mäntyharju-Repovesi reitin kautta, joka valittiin vuonna 2015 vuoden retkikohteeksi.

Tutustu lisää: www.luontoon.fi/repovesi tai www.repovedenkansallispuisto.fi

Design: Haaja