Menu

Ajankohtaista

Rakkauspuisto kiinnostaa

17.12.2015

DCIM100GOPRORakkauspuisto kiinnostaa, luonnonvoimat liikkeellä

Ylen Kymenlaakson toimittaja Satu Krautsukin Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalosta tekemä rakkauspuisto uutinen on herättänyt valtavan kiinnostuksen. Uutinen on luettavissa Ylen sivuilla.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon kesäksi 2016 avautuva rakkauspuisto innostaa ja kiinnostaa. Ylellä julkaistu artikkeli on kerännyt parissa päivässä jo yli 800 jakoa sosiaalisessa mediassa kuten Facebookissa.

Rakkauspuisto, viralliselta nimeltään Peukaloisen puutarha tulee tarjoamaan myös virallisen paikan rakkauslukkojen ripustukseen. Maailmalla ja etenkin Keski-Euroopassa tunnetuksi tullut traditio symboloi rakkauden kestävyyttä. Luonto- ja kulttuuritalossa tullaan varautumaan siihen, että puiston portit kestävät isommankin määrän rakastavaisten lukkoja. Myös vuosipäiviään viettävät parit ovat tervetulleita lukitsemaan liittonsa Vuohijärvelle.

Napoli- ja muurikivistä toteutettu puisto tulee kukkimaan vuosittain äitienpäivästä lokakuun loppuun. Rakkauspuiston suunnittelusta on vastannut arkkitehti SAFA Riitta Vesala Arkkitehtitoimisto Arkviiri Oy:stä. Puisto toteutetaan yhteistyössä valkealalaisen puutarha-alan yrityksen Suomen Viherpeukalot Oy:n sekä kivituotteista tunnetun Rudus Oy:n kanssa.

Kiitos kaikille kiinnostuneille.

Talo ilman toimintaa on tyhjä.

Tuomas Hoikkala