Fi
Menu

Näyttelyt

Ei tulossa olevia tapahtumia.

TAITEILIJOIDEN ESITTELY

LUONTOVALOKUVAAJA MARKUS VARESVUO

Lintuihin erikoistunut ammattiluontokuvaaja Markus Varesvuo (s. 1960) maalaa kuvillaan lintujemme elämää. Toistakymmentä lintukirjaa tehnyt ja vuosien saatossa useissa eri kansainvälisissä kilpailuissa palkittu Markus on tunnetuimpia luontokuvaajiamme maailmalla. Lintusarjan voitto saksalaisessa European Wildlife Photographer -kilpailussa vuonna 2010, lintusarjan voitto Vuoden luontokuva -kilpailussa 2013 sekä kakkossija maailman arvostetuimman lehtikuvakilpailun World Press Photon luontosarjassa 2014 ovat kuvaajalle itselleen mieluisimpia. Varesvuon luontokirjoja on myyty tähän mennessä noin 100.000 Suomen rajojen ulkopuolella.

Teos: Markus Varesvuo, Merikotka ”Kahden kalan saalis”, valokuva, 2014

 
PROFESSORI JUSSI MÄNTYNEN

Professori Jussi Mäntynen (1886-1978) opiskeli kuvanveistoa Taideteollisessa keskuskoulussa. Hän työskenteli Helsingin yliopiston eläinmuseossa konservaattorina 20 vuoden ajan ennen kuin ryhtyi päätoimiseksi taiteilijaksi. Mäntysen uraan vaikuttivat suuresti kaksi menestystä niittänytttä yksityisnäyttelyä, Tukholman näyttely vuonna 1934 ja näyttely Lontoossa 1939. Mäntynen osallistui Milanon triennaaliiin vuonna 1933, josta hän voitti pronssimitalin. Grand prix’n hän sai maailmannäyttelyistä Brysselissä 1935 ja Pariisissa vuonna 1937.

Teos: Jussi Mäntynen: Voima jyllää, pronssi, 1944

 

 

 

 

KUVATAITEILIJA MINNA PYYKKÖ

Minna Pyykkö (s. 1967) on koulutukseltaan biologi, psykologi ja kuvataiteilija. Pyykkö arvostaa suomalaista luontoa, sen ihmeitä ja ilmiöitä. Hän retkeilee Suomen luonnossa eri vuodenaikoina. Aiemmin hän kävi kesäisin usein pitkilläkin kanoottiretkillä ja vaeltamassa, tällä hetkellä reissut ovat lyhyempiä. Pyykön maalaukset pohjaavat paljolti näihin retkiin ja niillä tehtyihin havaintoihin ja muistikuviin. Pyykkö on myös kiinnostunut luonnontieteistä ja tiedon rajoista, luonnossa tapahtuvista ilmiöistä ja niiden tutkimuksen värikkäästä historiasta. Pyykkö maalaa paljon eläimiä, erityisesti hän on kiinnostunut pöllöistä, kuikista, sammakoista, rupikonnista.

Teos: Minna Pyykkö, Tummalla joella, öljy kankaalle, 2016

 

 

 

Design: Haaja