Menu

Näyttelyt

Mystiset revontulet

Aika: 6.6.-9.8.2020 klo 11:00 - 18:00

Paikka: Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo

Liput: Aikuinen 7 €

MYSTISET REVONTULET

Näyttely on avoinna yleisölle 6.6.2020 sekä ennakkotilauksesta ryhmille (min 20 hlöä) 2.5.2020 alkaen.

Lapin taikaa Vuohijärvellä. Vaikuttava, kaunis ja karu pohjoinen luonto ja hehkuvat revontulet kesän näyttelyssä.

***

Luontokuvaaja (s. 1951)

JORMA LUHTA

on oululainen pohjoisiin luontoaiheisiin erikoistunut kirjailija ja valokuvaaja. Hänelle on kaksi kertaa myönnetty Valokuvataiteen valtionpalkinto, lisäksi hän on saanut Oulun läänin taidepalkinnon. Luhdan kirjoittamat ja kuvaamat kaksi kirjaa, Metsola ja Tähtiyöt, on valittu vuoden parhaiksi luontokirjoiksi. ”Valokuvieni aiheena on melkein aina luonto. Ryhdyin valokuvaamaan öistä metsää ja tähtitaivasta runsas kaksikymmentä vuotta sitten. Ensimmäiset kuvat revontulista näppäilin melkeinpä vahingossa. Aivan alusta asti kuvien idea oli maisemassa, tärkeämpää oli öisen maiseman kokemus kuin jonkin ilmiön vangitseminen.”

Teos: Jorma Luhta: Purjekari, valokuva, Oulu lokakuu 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Kuvataiteilija (s. 1951)

RIITTA HELEVÄ

on oululainen taiteilija, joka on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa tuote- ja ympäristösuunnittelu laitoksella keramiikkataidetta. Hänen teoksiaan on mm. Aineen taidemuseon, Joensuun kaupungin ja Helsingin taidemuseon kokoelmissa. Omassa esittelyssään Riitta Helevä kertoo työskentelystään näin:
”Kotini on ehdottomassa ja vähäeleisessä maisemassa, levollisuudessa, joka on oikeastaan täynnä tyhjyyttä. Vaellan tuossa maisemassa, sen kerroksissa; avaruuden ajattomuudesta ja aineettomuudesta maakerrosten ja onkaloiden maailmaan. Haen ilmiasua mittaamattomalle, määrittelemättömälle. Etsin pimeän valoa.”

Teos: Riitta Helevä: Kaukaa tullut II, valettu pronssi, 2016-2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Luontokuvaaja (s. 1945)

MARTTI RIKKONEN

on inarilainen luontokuvaaja ja biologi, jonka revontuli -teos on nähtävissä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon Galleriassa. Rikkonen on erikoistunut nimenomaan revontulien kuvaamiseen, ja hän on kahdesti voittanut vuoden luontokuvakilpailun. Hän itse kertoo, että ei voisi kuvitellakaan kyllästyvänsä revontuliin, joissa on jotain samaa kuin hirmumyrskyissä.

Rikkonen tuo galleriaan nähtäväksi videoteoksen revontulista.

Design: Haaja