Menu

Näyttelyt

Luontokuvanäyttely esittäytyy ennakkoon

Aika: 25.5.2019 klo 11:00 - 16:00

Paikka: Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo

Liput: Aikuinen 7 €

Luontokuvanäyttely Kansallispuistomme Repovesi -näyttelykokonaisuus on jo ennakkoon herättänyt suurta kiinnostusta. Tarjoammekin siis yleisölle mahdollisuuden tutustua näyttelyyn ennakkoon jo kaksi viikkoa ennen näyttelyn varsinaista avajaispäivää.

Näyttelyssä on esillä Repoveden luontokuvakilpailun palkitut valokuvat sekä nuorten taiteilijoiden sykähdyttävät maalaukset Repoveden kansallispuistosta. Taiteilijoina Juha Kuosmanen, Johanna Lumme, Alexander Novoselov, Antti Hakkarainen ja Kia Taegen.

Galleriassa on lisäksi esillä Hannu Hautalan sävähdyttävän upeita joutsen kuvia, Uljas valkoinen – kansallislintumme.

Myös Kahvila Kaakkuri palvelee. Tule maistamaan maailman parasta korvapuustia <3

Kansallispuistomme Repovesi

Aika: 8.6.-11.8.2019 klo 11:00 - 18:00

Paikka: Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo

Liput: Aikuinen 7 €

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa kesällä 2019 esillä oleva näyttelykokonaisuus Kansallispuistomme Repovesi, esittelee Repoveden luontokuvakilpailun palkitut valokuvat sekä nuorten taiteilijoiden sykähdyttävät maalaukset Repoveden kansallispuistosta.

Repoveden luontokuvakilpailu

Valtakunnallinen Repoveden luontokuvakilpailu etsii kameraan tallennettuja oivalluksia Repoveden kansallispuistosta. Kilpailussa palkitut kuvat ovat esillä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän 2019 näyttelyssä. Kilpailuaika 31.3.2019 saakka.

Maalauksia Repovedeltä

Kansallispuistomme Repovesi pääsee oikeuksiinsa myös nuorten taiteilijoiden siveltimien kautta. Taiteilijat ovat vierailleet Repovedellä ja ikuistaneet kansallispuistomme kauneuden ja monimuotoisuuden maalauksiinsa. Kaikki esillä olevat teokset on toteutettu Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttelyä varten.

Näyttelyn taiteilijat:

Taidemaalari Antti Hakkarainen (s. 1985)

Asun ja työskentelen Nurmeksessa, Pohjois-Karjalassa. Kuvataiteilijaksi olen valmistunut Lahden AMK:n Taideinstituutista vuonna 2010. Tämän jälkeen hankin vielä lisäoppia opiskelemalla parin vuoden ajan Repin-Instituutin kuvataidekoulutuksessa Kotkassa. Taiteessani olen kiinnostunut yhdistelemään perinteisiä klassisia maalaustekniikoita nykypäivän ilmaisukeinoihin.

Maalausteni aiheet perustuvat useimmiten ulkona luonnossa maalaamiini tutkielmiin ja luonnoksiin, joiden pohjalta olen työhuoneellani pyrkinyt luomaan maalauksia, joissa näitä luontoaiheita on lähestytty jostain uudenlaisesta visuaalisesta näkökulmasta käsin. Yhdistän siis teoksiini sekä omin silmin havaittua todellisuutta, että myös jotakin kokemusperäistä, joka syntyy työskennellessäni ulkona luonnon äärellä. Lopputuloksessa esittävä maalausjälki kohtaa abstraktit väripinnat ja ekspressiiviset värimassat.

Taidemaalari Alexander Novoselov (s. 1980)

Alexander Novoselov valmistunut taiteilijaksi Pietarin kuvataideakatemiasta. Novoselovin teoksia on ollut laajasti esillä ympäri maailman. Hänet tunnetaan eritoten taidokkaana muotokuvamaalarina. Parhaillaan hän toimii opetustehtävissä Kotkan Repin-instituutissa.

 

Kuvataiteilija Juha Kuosmanen (s. 1981)

Yläsavolaisen metsän siimeksessä kasvanut Juha Kuosmanen laajensi reviiriään etelämmäksi ja tutustui Repoveden kansallismaisemaan. Kallioilta ja kallioiden juurelta löytyi jotain tuttua ja jotain erilaista. Elämyksellinen patikointireissu muuttui talven aikana maalauksiksi ja vei taiteilijan yhä uudestaan takaisin kiemuraisille poluille.

Kuvataiteilija Johanna Lumme (s. 1990)

Johanna Lumme on suomalainen kuvataiteilija ja kuvittaja, joka työskentelee Helsingissä. Hän on koulutukseltaan graafinen suunnittelija ja tekee tällä hetkellä maisterintutkintoa Aalto Yliopistossa Visuaalisesta tarinankerronnasta.

Lumme viihtyy luonnon parissa ja vierailee usein eri kansallispuistoissa. Aihe näkyy myös hänen öljyvärimaalauksissaan. Kokemustensa pohjalta Lumme maalaa eri vuodenaikojen värivaihteluja ja häntä inspiroi etenkin luonnon orgaanisuus, jota hän kuvaa paksuilla maalipinnoilla ja voimakkailla väreillä.

Kuvataiteilija Kia Taegen (s. 1990)

Kia Taegen  on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka teoksille on ominaista valon, värien ja liikkeen luoma tilallinen illuusio.

Tässä teossarjassa pääosassa ovat Repoveden jylhät maisemat: vesistöistä nousevat majesteettiset kallioseinämät, vehreät kangasmetsät ja solisevat purot.

Hannu Hautala: Uljas valkoinen

Aika: 8.6.-11.8.2019 klo 11:00 - 18:00

Paikka: Galleria

Liput: Sisältyy näyttelylipun hintaan

Luontovalokuvaaja Hannu Hautala (s. 1941) on Kuusamossa asuva luontovalokuvaaja, joka on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran suomalaisen luontovalokuvauksen uranuurtajana. Hannun tie Tuurin kyläkauppiaan pojasta kansainvälisesti tunnustetuksi luontovalokuvaajaksi on ollut näyttävä. Työmaana on säilynyt pohjoinen luonto, jonka keskeisenä tulkkina hänet tunnetaan maailmalla laajalti.

ULJAS VALKOINEN – KANSALLISLINTUMME

Uljas valkoinen – kansallislintumme on upea kokoelma kuvia sukupuuton partaalta kansallislinnuksi nousseesta laulujoutsenesta. Luontovalokuvaaja Hannu Hautala on tehnyt yhteistä matkaa laulujoutsenen kanssa jo yli kuudenkymmenen vuoden ajan. Hannun lapsuudessa joutsen oli harvinainen näky. Lajin runsastuminen ei ole haalistanut sen hohtoa vaan sinisellä taivaalla lentävät suuret valkeat linnut sykähdyttävät edelleen joka kerta.

Hannu Hautala on kuvannut laulujoutsenia koko uransa ajan. Kansallislinnuksemme vuonna 1981 valittu laulujoutsen pääseekin todella oikeuksiinsa Hautalan ikuistamissa valokuvissa.

”Olin kuvaamassa joutsenta heinäkuisen keskiyön mystisessä valossa, kun se kuuli vieraan lajitoverinsa äänen ja lähti kiivaasti puolustamaan reviiriään. Ehdin ottaa noin 20 kuvan sarjan jalustakiikussa olevaa kameraa heilauttaen”, paljastaa Hannu Hautala kuvansa syntyä.

 

 

 

 

Design: Haaja