Menu

Näyttelyt

Ei tulossa olevia tapahtumia.

KANSALLISPUISTOMME REPOVESI

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa kesällä 2019 esillä oleva näyttelykokonaisuus Kansallispuistomme Repovesi, esittelee Repoveden luontokuvakilpailun palkitut valokuvat sekä nuorten taiteilijoiden sykähdyttävät maalaukset Repoveden kansallispuistosta.

Repoveden luontokuvakilpailu

Eero Hauta-aho: Lyhyt kiitorata

Valtakunnallinen Repoveden luontokuvakilpailu etsi kameraan tallennettuja oivalluksia Repoveden kansallispuistosta. Kilpailussa palkitut kuvat ovat esillä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän 2019 näyttelyssä.

Aikuisten sarjan voittajat

  1. Eero Hauta-aho: Lyhyt kiitorata
  2. Lassi Kujala: Hirvet lammella
  3. Jari Mankinen: Retkeilijä Olhavalla

Aikuisten sarjan kunniamaininnat

Antti Harkko: Näkymä Mustalammin vuorelta
Pekka Koskinen: Kelokanto palaa
Lassi Kujala: Voimanosto
Pasi Kytö: Konnan kohtalo
Pekka Saarenpää: Juhannusyön sävyjä lammen pinnalla

Lasten ja nuorten sarjan voittajat

  1. Lauri Mattila : Olhavan henki
  2. Jaettu 2. sija: Iita Šahinpašić: Pikkusisko auringossa ja Hilda Tuovinen: Sateenkaari

Lasten ja nuorten sarjan kunniamaininnat

Altti Lehmusmetsä: Ihmetatti

Näyttelyssä esillä valokuvia myös seuraavilta kuvaajilta:

Roberto Barilani
Sari Heikkilä
Heikki Jokiniemi
Ari Korjala
Mikko Kukkanen
Pasi Kolinummi
Teijo Lajunen
Juha Pynnönen
Maarit Siitonen
Markku Sohlman
Ari Väisänen

Maalauksia Repovedeltä

Kansallispuistomme Repovesi pääsee oikeuksiinsa myös nuorten taiteilijoiden siveltimien kautta. Taiteilijat ovat vierailleet Repovedellä ja ikuistaneet kansallispuistomme kauneuden ja monimuotoisuuden maalauksiinsa. Kaikki esillä olevat teokset on toteutettu Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttelyä varten.

Näyttelyn taiteilijat

Taidemaalari Antti Hakkarainen (s. 1985)

Asun ja työskentelen Nurmeksessa, Pohjois-Karjalassa. Kuvataiteilijaksi olen valmistunut Lahden AMK:n Taideinstituutista vuonna 2010. Tämän jälkeen hankin vielä lisäoppia opiskelemalla parin vuoden ajan Repin-Instituutin kuvataidekoulutuksessa Kotkassa. Taiteessani olen kiinnostunut yhdistelemään perinteisiä klassisia maalaustekniikoita nykypäivän ilmaisukeinoihin.

Maalausteni aiheet perustuvat useimmiten ulkona luonnossa maalaamiini tutkielmiin ja luonnoksiin, joiden pohjalta olen työhuoneellani pyrkinyt luomaan maalauksia, joissa näitä luontoaiheita on lähestytty jostain uudenlaisesta visuaalisesta näkökulmasta käsin. Yhdistän siis teoksiini sekä omin silmin havaittua todellisuutta, että myös jotakin kokemusperäistä, joka syntyy työskennellessäni ulkona luonnon äärellä. Lopputuloksessa esittävä maalausjälki kohtaa abstraktit väripinnat ja ekspressiiviset värimassat.

Taidemaalari Alexander Novoselov (s. 1980)

Alexander Novoselov valmistunut taiteilijaksi Pietarin kuvataideakatemiasta. Novoselovin teoksia on ollut laajasti esillä ympäri maailman. Hänet tunnetaan eritoten taidokkaana muotokuvamaalarina. Parhaillaan hän toimii opetustehtävissä Kotkan Repin-instituutissa.

 

Kuvataiteilija Juha Kuosmanen (s. 1981)

Yläsavolaisen metsän siimeksessä kasvanut Juha Kuosmanen laajensi reviiriään etelämmäksi ja tutustui Repoveden kansallismaisemaan. Kallioilta ja kallioiden juurelta löytyi jotain tuttua ja jotain erilaista. Elämyksellinen patikointireissu muuttui talven aikana maalauksiksi ja vei taiteilijan yhä uudestaan takaisin kiemuraisille poluille.

Kuvataiteilija Johanna Lumme (s. 1990)

Johanna Lumme on suomalainen kuvataiteilija ja kuvittaja, joka työskentelee Helsingissä. Hän on koulutukseltaan graafinen suunnittelija ja tekee tällä hetkellä maisterintutkintoa Aalto Yliopistossa Visuaalisesta tarinankerronnasta.

Lumme viihtyy luonnon parissa ja vierailee usein eri kansallispuistoissa. Aihe näkyy myös hänen öljyvärimaalauksissaan. Kokemustensa pohjalta Lumme maalaa eri vuodenaikojen värivaihteluja ja häntä inspiroi etenkin luonnon orgaanisuus, jota hän kuvaa paksuilla maalipinnoilla ja voimakkailla väreillä.

Kuvataiteilija Kia Taegen (s. 1990)

Kia Taegen  on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka teoksille on ominaista valon, värien ja liikkeen luoma tilallinen illuusio.

Tässä teossarjassa pääosassa ovat Repoveden jylhät maisemat: vesistöistä nousevat majesteettiset kallioseinämät, vehreät kangasmetsät ja solisevat purot.

Kuvataiteilija Matti Metsämaa (s. 1941)

Metsämaa kuvaa mielellään luonnon orgaanisia muotoja ja liikettä. Hän on vuosien varrella valmistanut veistoksia niin puusta, lasista kuin erilaisista metalleista. Hänen teoksissaan voi havaita vuoropuhelua nyky- ja muinaistaiteen välillä.

 

 

 

Design: Haaja