Menu

Rakkauspuisto

Rakkauspuisto

Rakkauspuisto, Peukaloisen puutarha, tarjoaa elämyksiä luonnon- ja taiteenystäville. Vuonna 2016 avautuneessa puutarhassa yhdistyvät kuvanveisto, roomalaiset kivetykset ja kukkaistutukset.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon sisäpihalla sijaitseva puutarha kukkii vuosittain äitienpäivästä lokakuun loppuun. Upeista kivetyksistä muotoiltu puutarha houkuttelee rauhoittumaan kukkien ja taiteen kauneuden keskellä. Puutarhan kasvillisuus koostuu erilaisista ruusuista, perennoista, puutarhakasveista sekä 5000 kukkasipulista. Puutarhassa on esillä vuosittain vaihtuvia veistoksia.

Puutarhan on suunnitellut arkkitehti SAFA Riitta Vesala, Arkkitehtitoimisto Arkviiri Oy. Istutukset on suunnitellut hortonomi Oona Toivanen Viherpeukaloilta.

LUKITSE LIITTOSI

Puutarha tarjoaa virallisen paikan kohtaamisiin ja rakkauslukkojen ripustukseen. Niin pariskunnat kuin ystävätkin ovat tervetulleita kiinnittämään rakkauden ja ystävyyden kestävyyttä symboloivan lukon kuvanveistäjä Heikki Häiväojan toteuttamaan  Koivu ja tähti -veistokseen. Veistos on saanut innoituksensa kirjailija Sakari Topeliuksen samannimisestä sadusta.

Putiikistamme on saatavana rakkauslukkoja kaiverrusmahdollisuuksin.

 

Design: Haaja