Menu

Ajankohtaista

VALTAKUNNALLINEN LUONTOKUVAKILPAILU REPOVEDEN KANSALLISPUISTOSTA

26.06.2018

Taidekeskus Salmela (Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo) etsii pysäyttäviä luontovalokuvia Repoveden kansallispuistosta. Valtakunnallinen Repoveden luontokuvakilpailu järjestetään tulevana vuonna ensimmäistä kertaa.

Kilpailussa on kaksi eri sarjaa; aikuiset sekä lapset ja nuoret. Kilpailu on tarkoitettu valokuvauksen ammattilaisten lisäksi myös valokuvasta harrastaville luontovalokuvaajille. Voittajakuvien toivotaan olevan pysäyttäviä ja yllättäviä. Niissä toivotaan näkyvän valokuvaajan taidon lisäksi myös luonnon tuntemus. Kilpailun tavoitteena on kuvata Repoveden kansallispuiston luontoa ja sen monimuotoisuutta. Tavoitteena on edistää niin luonnon kuin kansallispuistojen arvostusta ja merkitystä. Aihetta ei ole muutoin tarkemmin rajattu vaan kuvaajalle jätetään mahdollisuus ikuistaa kuvauksen yhteydessä koettuja oivalluksia. Kuva voi esittää esimerkiksi maisemaa, kasveja, eläimiä, muotoja tai ihmisiä.

Kilpailun voittajakuvat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat luontovalokuvaaja Hannu Hautala, kuvajournalisti, valokuvaaja Juha Metso, dokumentaristi Juha ”Norppa” Taskinen, ammattivalokuvaaja Jaana Kotamäki, luontovalokuvaaja Markus Varesvuo sekä yhteistyökumppanin edustajana UPM Metsän sidosryhmäsuhdejohtaja Sami Oksa.

Kilpailuaineistosta toteutetaan luontokuvanäyttely Repoveden kansallispuiston läheisyydessä sijaitsevaan Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon kesäksi 2019. Tämän jälkeen näyttelykokonaisuus lähtee kiertämään eri näyttelypaikkoihin Etelä-Suomesta Lappiin. Kilpailun järjestäjänä toimii Mäntyharjulla järjestettävistä taidenäyttelyistä tunnetuksi tullut Taidekeskus Salmela, joka hallinnoi myös Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloa. Yhteistyökumppaneina toimivat UPM, Kouvolan kaupunki sekä Mäntyharjun kunta.

Kouvolassa sijaitseva, Suomen kuudenneksi suosituin Repoveden kansallispuisto on tullut tunnetuksi kymmenien järvien ja lampien muodostamasta metsämaisemasta. Mäet ja jylhät kalliot kuuluvat myös olennaisesti Repoveden luontoon. Riippusilta, ketunlossi, Olhavanvuori ja Mustalamminvuoren näkötorni ovat Repoveden kansallispuiston tunnettuja maamerkkejä. Alueeseen kuuluu myös UPM-Kymmene Oyj:n omistama yksityinen Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualue sekä Mäntyharjulta lähtevä Mäntyharju-Repovesi reitti, joka valittiin vuonna 2015 vuoden retkikohteeksi.

Kilpailun säännöt ja ohjeet julkaistaan heinäkuun alussa osoitteessa kulttuurivuohijarvi.fi.

Design: Haaja